logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in januari centraal?
Lees verder >>>


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Nieuwe exposities bij De Koppel

Met ingang van 2019 is het nieuwe themajaar van start gegaan. Dit hele jaar is er aandacht voor ‘Goed bezig?!’. Tot en met eind april is de expositie ‘Waterdicht’ te zien.

Het thema ‘Goed bezig?!’ gaat erover hoe bewust men bezig is met resp. water, zwerfafval en energie. De 1e expositie gaat over water en heet ‘Waterdicht’.
In deze interactieve tentoonstelling komen tal van onderwerpen aan de orde, zoals watergebruik, de grote en kleine waterkringloop, de eigenschappen van water, water in de natuur en waterschaarste.
Er is zoekkaart, waarop kleine waterdieren gezocht kunnen worden. Bij ‘de visvijver’ hengelen kinderen verschillende soorten vissen, watervogels en zoogdieren op, waarna ze die op de juiste plek op de kaart plaatsen.Alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen worden uitgenodigd voor een lesprogramma. Een onderdeel hiervan is ook een watertafel, waarop te zien is hoe een rivier ontstaat. Het water stroomt er van boven naar beneden, maar wat gebeurt er als je een dam in het water legt?

In de filmzaal hangen t/m eind april natuurfoto’s van Ad Boudewijns (1944). Op 12-jarige leeftijd al kwam Ad in aanraking met fotografie. En snel werd duidelijk dat zijn ambitie bij de natuur lag. Een groot deel van de foto’s is in onze omgeving gemaakt, zoals de zonsondergang bij Heemserveen, de ringmus, nachtegaal en strijdende huismuisjes.

Afgelopen jaar heeft De Koppel meer dan 16.000 bezoekers mogen ontvangen. Een enorme groei, die zeker mede te danken is aan de mooie zomer, het nieuwe blotevoetenpad en het lesprogramma over water.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!