logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in oktober centraal?
Lees verder >>>


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Bee Friendly! Red de bij en zet jouw buurt in bloei!

De bij is belangrijk. Maar de bij wordt ook bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn, gaat de wilde bijenstand hard achteruit. En dat heeft veel gevolgen voor ons allemaal. Samen zetten wij heel Nederland in bloei!
 
Bee Friendly is een initiatief van KRO-NCRV. KRO-NCRV vindt het belangrijk dat we meer naar elkaar omkijken. Niet alleen naar elkaar, maar juist ook naar onze aarde. In dit geval; naar de wilde bij. Die kleine bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder hen bijvoorbeeld geen appels, kersen, aardbeien en nog veel meer. Maar het leefgebied van de wilde bij heeft het zwaar te verduren. Hun missie is om de wilde bij te redden en natuuractiviteitencentrum De Koppel steunt dit initiatief. Maar ook jouw hulp hebben we nodig!

Met elkaar willen we een fleurige omgeving creëren die bij-vriendelijk is en blije gezichten geeft. Dit vindt De Koppel ook belangrijk. Zo coördineert De Koppel de activiteiten van de Groene Loper Vechtdal. De Groene Loper Vechtdal verbindt de inwoners met hart voor de natuur in de kernen Gramsbergen, Hardenberg, Ommen en Dalfsen. Kernwoorden zijn biodiversiteit en samen. De inwoners vergroenen hun omgeving.

Hoe kun je helpen? 
Door het leefgebied van de wilde bij te vergroten.
Via www.kro-ncrv.nl/beefriendly kun je een gratis zaadzakje aanvragen met wilde bloemzaadjes. Zaai het zaad in je tuin, in je balkonbak of bij de boom in je straat. Met 1 zakje kun je al 2,5 m² grond bezaaien! Dat is ongeveer 1,5 x 1,5 meter dus ook in deze Coronamaatregelen periode een belangrijke afstand.
Maak een foto van het zaaien, groener en felruiger worden van het stukje bij-vriendelijke tuin, balkon of buurtgroen en deel het op sociale media met #Beefriendly en stimuleer anderen!

Wil je meer weten over de actie en wat jij nog meer kunt doen voor de wilde bij? Ga dan naar www.kro-ncrv.nl/beefriendly.

Deze BIJzondere actie wordt gestimuleerd door Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling en Kinderboerderijen Actief.