logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in juni centraal?
Lees verder >>>


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Dag van de Duurzaamheid
Op 10 oktober was het de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid. Deze dag wordt aangegrepen om duurzame initiatieven in het zonnetje te zetten. Het duurzaamste gemeentehuis werd geopend, de Twizzy van de gemeente Hardenberg en de ecotap bij De Koppel werden officieel in gebruik genomen en er werd voorgelezen op basisscholen in heel Nederland.

Maar wat deed jij op 10-10? Pakte je deze keer de fiets om naar school, werk of de markt te gaan? Heb je geïnvesteerd in een LED lamp? Heb je de kruimeldief ingeruild voor dat oude vertrouwde stoffer en blik? Of werd het een dagje zonder vlees?

De Koppel is benieuwd wat jouw duurzame initiatief was op 10-10. Schrijf het op, schilder het, maak een leuk filmpje of een foto. De inzendingen krijgen een plekje in de expositie ‘Natuurlijk Duurzaam, Watt LED je?’. Naast duurzaam, mag het ook verrassend, verbazend of humoristisch zijn. Ook ideeën over hoe je volgend jaar de Dag van de Duurzaamheid of zelfs het hele jaar duurzaam in zou willen vullen, kunnen het onderwerp zijn. De leukste inzending krijgt een prijs, die natuurlijk te maken heeft met duurzaamheid. Deze uitdaging is bedoeld voor kinderen én volwassenen!

Je verhaal, werkstuk, foto, filmpje, tekening, schilderij, collage of clip kun je tussen 10 en 20 oktober gedurende openingstijden inleveren bij De Koppel, Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg. Per post of mail verzenden mag natuurlijk ook. De prijswinnaar krijgt voor 1 november bericht.

Het is mogelijk om op 12, 13, 19 en 20 oktober met een speurtocht naar het gemeentehuis te lopen en weer terug naar De Koppel. De oplossing van de vragen vormen een zin. De speurtocht is verkrijgbaar bij De Koppel, alwaar ook de start is. Kijk voor meer informatie onder 'Nieuws.