logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in maart centraal?
Lees verder >>> 


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

De Koppel vraagt: ‘Mag het licht een uurtje uit?’

Als natuuractiviteitencentrum in de gemeente Hardenberg houdt De Koppel zich bezig met de flora, fauna, duurzaamheid en het milieu. In het kader daarvan, vraagt zij aandacht voor ‘Earth Hour’. Deze wereldwijde campagne van het Wereld Natuur Fonds (WNF) vindt dit jaar plaats op zaterdagavond 25 maart

Staat Earth Hour al in je agenda? Dan doen namelijk miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 175 landen om 20.30 uur één uur lang het licht uit om te laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden.

Een uur voor de natuur
Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat. Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur. Ook natuurrampen door extreme hitte en neerslag komen steeds vaker voor. Tijdens Earth Hour vraagt het WNF over de hele wereld op een symbolische manier aandacht hiervoor.

Vind je de toekomst van de aarde ook belangrijk? Doe dan, net als vele anderen, op 25 maart om 20.30 uur een uur lang het licht uit.
Geef de aarde door. Ook ná Earth Hour!

Wereldbol | Knipmode