logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in maart centraal?
Lees verder >>> 


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Nieuwe expositie bij De Koppel

Met ingang van maart 2021 is het nieuwe themajaar van start gegaan. Dit jaar is er aandacht voor vogels in het Vechtdal. De expositie heet: ‘Vogelschool’

Aan de wanden schitterende doeken van 10 vogels, die in deze omgeving thuis horen. Sommige zie je vaak, andere zijn zeldzaam, zoals de patrijs.
In de ruimte staan 10 panelen, die veel vertellen over de betreffende vogel. Zo zijn er wist-je-datjes, heeft elke vogel zijn eigen paspoort, is er een brief te lezen met een hartenkreet vanuit de vogel en zijn er QR-codes die verwijzen naar filmpjes.

Op de 1e verdieping staan 4 elektrospellen, met name leuk voor kinderen, die daar hun vogeldiploma kunnen halen. Voor het Vechtpark is een vogelkijkroute beschikbaar waarop ook te zien is welke vogels je tegen kunt komen. Deze route is ontwikkeld met hulp van vogelkenner Johan Poffers.

Als De Koppel haar deuren weer mag openen, kan iedereen komen kijken en zullen alle groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen worden uitgenodigd voor een lesprogramma. 

‘Vogelschool’ is tot stand gekomen met medewerking van de Vogelbescherming. Financieel is er bijgedragen door: IJsvogelfonds, Postcodeloterij, Pr. Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Zabawas, Fonds NME en J. Veltink bestratingen.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!