logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in mei centraal?
Lees verder >>> 


foto: Jari Kampjes

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Expositie ‘Klimaat in je straat’ 

Tot het eind van het jaar is er aandacht voor klimaatverandering
niet alleen ver weg, maar ook dichtbij. De expositie heet: ‘Klimaat in je straat’. 

Het onderwerp is niet toevallig gekozen, want het weer en het klimaat zijn volop in het nieuws. We hebben maar één aarde, met steeds meer mensen die een beter leven willen. Dat leidt tot uitputting van grondstoffen, vervuiling, veel afval, opwarming van de aarde, overstromingen, maar ook verdroging. Door bijvoorbeeld hergebruik van spullen en verstandig omgaan met water kan iedereen zijn steentje bijdragen.


Klimaat in je straat vertelt hoe de stijging van de temperatuur op aarde leidt tot problemen met water, tot heftiger weer, tot hitte, maar ook wat het effect is op planten en dieren. In de expositie is niet alleen veel informatie te vinden, maar er staan ook computers met quizjes en er is een leuke speurtocht te doen.

Alle basisscholen in Hardenberg en Ommen worden binnenkort uitgenodigd voor een lesprogramma voor de groepen 7 en 8.

Overzicht van de overige exposities: ‘Het Vechtdal binnenstebuiten’ over water en natuur in het Vechtdal, ‘Startpunt duurzaam Hardenberg’ over energiebesparing in huis, afval en biodiversiteit. Ook is er achtergrondinformatie te vinden over onderwerpen als waterstof en elektrisch verwarmen. In de filmzaal tot slot hangen schilderijen van voormalig boswachter Sjaak van Dijk

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen bij De Koppel. Neem gerust een kijkje. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur.

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal en te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388, mail info@dekoppel.com