logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in maart centraal?
Lees verder >>> 


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Expositie over bijen ‘Hardenberg Zoemt’ bij De Koppel 

Tot het eind van het jaar is er aandacht voor wilde bijen en de honingbij. De expositie heet: ‘Hardenberg Zoemt’

Het onderwerp is niet toevallig gekozen, want bijen staan volop in de aandacht. Niet alleen omdat het bijzondere insecten zijn, maar omdat hun voortbestaan bedreigd wordt. Op 9 panelen komen onderwerpen aan de orde, zoals hun leefwijze, bedreigingen en wat voor een soort omgeving ze fijn vinden. Ook zijn er 5 groene verenigingen die een aandeel aan de expositie geleverd hebben: Bijenvereniging, afd. Hardenberg-Gramsbergen, Staatsbosbeheer, afd. IJsselvallei-Vechtdal, Stichting Natuurbehoud Noordoost Overijssel, Stichting Vitaal Platteland en de Weidevogelbescherming Avereest

Alle basisscholen in Hardenberg en Ommen worden binnenkort uitgenodigd voor een lesprogramma voor de groepen 5 t/m 8.

Overzicht van de overige exposities: ‘Het Vechtdal binnenstebuiten’ over water en natuur in het Vechtdal, ‘Startpunt duurzaam Hardenberg’ over energiebesparing in huis, afval en biodiversiteit. Ook is er achtergrondinformatie te vinden over onderwerpen als waterstof en elektrisch verwarmen. In de filmzaal tot slot hangen natuurfoto’s van Piet Westerveld. Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen bij De Koppel. Neem gerust een kijkje. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Let op: donderdag 27 april gesloten!

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal en te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388.