logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in mei centraal?
Lees verder >>> 


foto: Jari Kampjes

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Nieuw spel bij De Koppel!

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in natuuractiviteitencentrum De Koppel werden op 29 mei de resultaten van ‘Energie heeft de Toekomst’ gepresenteerd. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hardenberg, Natuur Milieu Overijssel en Hibertad.

Door het gooien met een dobbelsteen en het goed beantwoorden van een vraag over zonne-energie nam wethouder Jannes Janssen het educatieve spel ‘Koppel je Kennis over energie aan Hardenberg’ in gebruik. Hoe werkt het spel? Op het spelbord volg je de kaart van Hardenberg en je komt daarbij langs punten waar energie belangrijk is, zoals het Collendoornse bos. In het bijbehorende werkboek staan opdrachten, werkbladen en discussiestukken. Daarnaast kunnen alle punten op het bordspel daadwerkelijk bezocht worden. Zo kunnen groepen jongeren op een leuke manier praktische kennis op doen over (duurzame) energie.

Meerdere scholen en BSO’s hebben het spel al in hun bezit, maar het kan ook geleend worden bij De Koppel, voor meer informatie tel. 0523-273388.

foto: Sanne Schaafsma van De Koppel laat wethouder Janssen het spel zien

folder Energie heeft de Toekomst (pdf)