logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in juli centraal?
Lees verder >>> 


foto: Jari Kampjes

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

NK Tegelwippen 2023

De gemeente Hardenberg daagt haar inwoners uit: 'Tegel eruit, plant erin!' tijdens het NK Tegelwippen 2023.

De gemeente Hardenberg doet dit jaar mee aan het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. In deze landelijke wedstrijd strijden gemeentes tegen elkaar om de meeste tegels te vervangen door groen (denk aan planten, bloemen, enzovoort). U kunt meedoen met uw eigen tuin!

Zo werkt het
Dit jaar is het NK Tegelwippen van maart tot en met oktober. Verschillende gemeenten gaan de strijd aan om het grootste aantal tegels uit tuinen te halen. Inwoners kunnen nog op 2 datums hun tuintegels en straatstenen gratis inleveren bij de gemeente op:

* zaterdag 6 mei van 09.00-12.00 uur (gemeentewerf Dedemsvaart);
* zaterdag 2 september van 09.00-12.00 uur (gemeentewerf Hardenberg).

In ruil voor het inleveren van de stenen ontvangt u een plantje! "Tegel eruit, plant erin". U moet zich wel hiervoor aanmelden, zie www.hardenberg.nl.


Hier doen we het voor
Het weer wordt steeds extremer. Hogere temperaturen, droogte, veel regen, en overstromingen. Door tegels te vervangen voor groen wordt hittestress verlaagd. “Het is daarom belangrijk dat we onze omgeving en ons gedrag zo aanpassen dat we de gevolgen van extreem weer beter kunnen opvangen”, zegt wethouder Alwin te Rietstap. “Een groenere omgeving helpt om beter met extreem weer om te gaan.

De gemeenteraad van Hardenberg heeft extra geld beschikbaar om de komende jaren de gemeente te vergroenen. Met het NK Tegelwippen laten ze zien dat iedereen iets kan doen. "Samen maken we het verschil.”
Helpt u mee?

Dus: helpt u ook mee aan een groenere omgeving? Schrijft u zich dan nu in voor het NK Tegelwippen. Samen maken we onze gemeente groener, én gezonder!