logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in juni centraal?
Lees verder >>>


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 13:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Verhalen uit het Vechtdal

Buiten de vele boeken over de Vecht en de natuur rondom, is er nu ook een boek verschenen met mooie en soms spannende verhalen over deze Vecht.

Sinds kort is er een nieuw tweetalig boek met verhalen uit het Vechtdal verkrijgbaar bij de Anjerpunten. Het boek is het resultaat van een schrijfwedstrijd die in het voorjaar van 2018 in het Vechtdal gestart werd in het kader van een grensoverschrijdend samenwerking. Door Landkreis Grafschaft Bentheim en Vechtdal Overijssel werden schrijvers uitgedaagd hun mooiste verhalen op te sturen. 

Na een strenge selectie door een vakjury, met zowel Duitse als Nederlandse leden, bleven er van de vele inzendingen tien Nederlandse en tien Duitse inzendingen over. De schrijvers van deze verhalen kregen een workshop aangeboden, alwaar de verhalen, waar mogelijk, nog verbeterd werden. De resultaten kregen, samen met foto’s van de fotowedstrijd ‘Meine Vechte’, een plek in het boek ‘Vechtegeschichten – Vechtverhalen.

Deze verzorgde en kleurrijke uitgave is een must-have voor elke Vechtdaller. Door de internationale samenwerking kan het boek zeer aantrekkelijk geprijsd aangeboden worden.

Het boek is onder andere verkrijgbaar bij natuuractiviteitencentrum De Koppel, Vechtstraat 8, Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur.

De Koppel is tevens een van de Anjerpunten in het Vechtdal.