logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in mei centraal?
Lees verder >>> 


foto: Jari Kampjes

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Spaar doppen; opbrengst voor geleidehonden!

Iedereen heeft ze thuis: plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflessen of zuivelpakken. KNGF Geleidehonden roept mensen op deze niet weg te gooien, maar in te leveren! Door doppen te sparen, ontlast je het milieu én steun je KNGF Geleidehonden.

De ingezamelde doppen leveren namelijk geld op bij recyclebedrijven. Deze opbrengst gaat geheel naar de opleiding van de geleidehonden. Spaar je ook mee? Een kleine moeite, maar een speciaal opgeleide hond betekent straks voor iemand met een handicap een groot verschil.

Meedoen aan de doppenactie is heel simpel. Gooi de plastic doppen niet weg, maar spoel ze even schoon. Heb je een (vuilnis)zak vol gespaard, dan kun je ze inleveren bij De Koppel.

Welke doppen zijn welkom?
Alle ronde plastic doppen en deksels, zoals van:
- mineraalwaterflessen
- frisdrankflessen
- melk- of yoghurtpakken
- fruitsappakken
- sportdrankflesjes (zonder het kleine doorzichtige dopje binnenin)
- slagroombussen
- doseerdopjes van wasmiddelflessen
- deksels van pindakaas- en chocopastapotten.

Wat doet KNGF Geleidehonden?
KNGF Geleidehonden wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond. Een (geleide)hond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. KNGF Geleidehonden is van geboorte tot pensioen betrokken bij haar honden. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. Daardoor bezit de organisatie een schat aan kennis en ervaring op het gebied van hond en handicap. Deze vakkennis zet de Nationale Zorghonden Autoriteit tegenwoordig ook in voor mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-) geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme. Voor het opleiden van deze honden is de stichting grotendeels afhankelijk van giften en nalatenschappen.

Klik hier voor de flyer van KNGF Geleidehonden >>>