logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in mei centraal?
Lees verder >>> 


foto: Jari Kampjes

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Natuurontdekhoek
 

De leukste startplaats om zelf de natuur te ontdekken.
 

In de Natuurontdekhoek kunnen bezoekers van 4 tot 80 zelf ontdekken wat er bijvoorbeeld in een uilenbal zit en waarom het pluizen zo leuk is. Er staat een tafel met microscopen waar kinderen en volwassenen insecten en delen van planten van heel dichtbij kunnen bekijken.  Met verschillende zoekkaarten kunt u er achterkomen wat u ziet.


 

De kastenwand nodigt uit tot spelletjes, kleuren van kleurplaten, puzzelen, een quiz of proefjes doen en raden wat er in de zintuigenbox verstopt zit.

Verder is er het vrolijke Ko Koppelspel met een draaiende dobbelsteen in het midden en opdrachten onderweg. En het Grote Boek, een electrospel, waarbij de juiste combinatie van plaatje en tekst moet worden gemaakt.  De computerkast bevat een computermemoryspel over vogels. De speler leert niet alleen hoe vogels er uit zien, maar ook hoe ze fluiten.
 

Om in de vijver van De Koppeltuin waterdiertjes te zoeken (niet in de winter) vindt u in de vakken boven de wastafel informatie over waterdiertjes, schepnetten, zoekkaarten, emmers en zeven.