logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in mei centraal?
Lees verder >>> 


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Voortgezet onderwijs   
 

(Veldwerk) practicum

In De Koppel staan verschillende themakisten die geschikt zijn voor een (veldwerk)practicum. Met behulp van lessuggesties, opdrachtenkaarten, loepen, schepnetjes, meetlinten, onderzoeksmateriaal, binoculairs en verrekijkers kunnen de leerlingen op onderzoek in de natuur. Interessante voorbeeldpractica zijn: ‘waterpracticum’, ‘slootpracticum’, ‘waterdiertjes’ en ‘bodemonderzoek’. Uw eigen TOA vakdocent heeft de leiding over het practicum. Daarom raden wij de begeleidende docent aan vooraf een themakist te bekijken. Als u daar prijs op stelt, kan een medewerker of vrijwilliger van De Koppel ondersteuning bieden. De themakisten worden hoofdzakelijk gebruikt in en nabij De Koppel. Wilt u weten wat voor (veldwerk)practicum er allemaal mogelijk zijn, bekijk dan ons overzicht van alle themakisten. De kosten per bezoek bedragen €15,--.  

Wilt u met uw leerlingen gebruik maken van een van onze themakisten? U kunt deze telefonisch via 0523-273388 of via info@dekoppel.com aanvragen. Let op: uw aanvraag is nog geen reservering. Dit is pas het geval bij telefonische of schriftelijke bevestiging door De Koppel. Gedurende het schooljaar staan regelmatig nieuwe exposities opgesteld in De Koppel. Van deze exposities is tenminste een geschikt voor het voorgezet onderwijs.  De leerlingen worden begeleid door medewerkers, vrijwilligers of stagiaires van De Koppel. Daarnaast dient u zelf nog voor een passend aantal begeleiders te zorgen. De tijdsduur en de exacte invulling van het programma wisselt. De kosten bedragen €15,-- per groep.  
 

Bezoek onze expositie

Gedurende het schooljaar staan regelmatig nieuwe exposities opgesteld in De Koppel. Van deze exposities is tenminste een geschikt voor het voorgezet onderwijs.  De leerlingen worden begeleid door medewerkers, vrijwilligers of stagiaires van De Koppel. Daarnaast dient u zelf nog voor een passend aantal begeleiders te zorgen. De tijdsduur en de exacte invulling van het programma wisselt. De kosten bedragen €10 per groep.  
Voor een overzicht van de lopende exposities >>>