logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in mei centraal?
Lees verder >>> 


foto: Jari Kampjes

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Vacatures                               

(foto: internet)

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers voor het onderhoud in de Koppeltuinen! Lees verder >>>
Bij De Koppel zijn veel vrijwilligers actief, maar er is altijd ruimte voor meer mensen! Ontmoet je graag mensen, vind je het fijn om praktisch bezig te zijn en heb je affiniteit met de natuur, meld je dan aan als vrijwilliger bij De Koppel. Bel of mail ons voor een afspraak of meer informatie. Waar kunt u aan denken?

Gastvrouw of gastheer
Wij zoeken mensen die op zaterdag- of zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur gastheer of gastvrouw willen zijn in De Koppel. Als vrijwilliger van de werkgroep beheer zorg je, met z'n tweeën, voor de openstelling van De Koppel, ontvang je bezoekers, zorg je voor koffie/thee of frisdrank en beantwoord je vragen. Ook beheer je de verkoopbalie waar o.a. fiets-, wandel- en autoroutes verkrijgbaar zijn.

Begeleiding kinderactiviteiten
De Koppel ontvangt veel scholengroepen en organiseert regelmatig kinderactiviteiten op de woensdagmiddag en in de vakanties. Wij zoeken vrijwilligers die deze activiteiten willen begeleiden. Ook is het mogelijk zelf (op termijn) mee te denken over de invulling van deze activiteiten.

Inventarisatie
De Koppel heeft een Natuurdatabank en zoekt vrijwilligers die natuurgegevens in het veld willen inventariseren. Er worden cursussen opgezet om te leren hoe dit werkt. Zie voor meer informatie onder projecten bij biodiversiteit.

Bestuurswerk
De Koppel heeft een vijfkoppig bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. Met enige regelmaat zijn nieuwe bestuursleden nodig. U kunt altijd  een oriënterend gesprek met de voorzitter vragen.

Groene groepen
U kunt natuurlijk ook actief worden bij één van de groene groepen in Hardenberg die in De Koppel samenwerken. Deze houden zich vaak ook breder bezig met natuur en milieu in de gemeente Hardenberg. Zie hiervoor het thema groene groepen onder de knop organisatie.

Stagiaires

Er zijn veel mogelijkheden om stage te lopen of afstudeeropdrachten te doen bij De Koppel. Vanuit de educatie (bijv. PABO, CMV, milieucommunicatie) voor het opzetten van programma's. Maar ook voor meer inhoudelijke onderwerpen die met het natuur- en milieubeleid van de gemeente te maken hebben. Soms formuleert De Koppel zelf de opdracht, maar ideeën vanuit studenten en opleidingen zijn ook welkom.

Actuele stageopdrachten
- verschillende opdrachten binnen het project Startpunt duurzaamheid Hardenberg.

Inmiddels is De Koppel een erkend leerbedrijf voor de MBO-opleiding SCW.