logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in mei centraal?
Lees verder >>> 


foto: Jari Kampjes

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Groene Loper Vechtdal

Wil je in je eigen omgeving samen aan de slag met natuur en groen? Neem dan contact op met Miriam Gerrits of Dook van Gils via De Koppel.

De Groene Loper Vechtdal kent drie begrippen: biodiversiteit, samen en anderen enthousiast maken.
In de vier kernen langs de Vecht; Gramsbergen, Hardenberg, Ommen en Dalfsen, zijn verschillende groepen doende met ideeën om natuur in de directe omgeving meer ruimte te geven. Bijvoorbeeld door een veldje in te zaaien (in overleg met die gemeente) met wilde bloemen, zodat vlinders en wilde bijen meer kansen krijgen. Of door een boomgaard te planten midden in de stad, waar zowel senioren als schooljeugd van kunnen profiteren, maar waar ook vogels en insecten een plek vinden. Het netwerk de Groene Loper Vechtdal verbindt dit soort initiatieven. Samen organiseren we activiteiten waarbij bomen of bloembollen geplant worden, snoeicursussen, informatieavonden en meer. Ook wordt er kennis gedeeld binnen het netwerk.

Het gaat niet alléén om verbinding. In elke buurt is plek voor meer natuur en er zijn veel groepen mensen die, door simpelweg een middagje de handen uit de mouwen te steken, een verschil kunnen maken voor de biodiversiteit in de eigen omgeving. De Groene Loper Vechtdal wil dit stimuleren. Het is voor vrijwilligersgroepen dan ook mogelijk om via de Groene Loper Vechtdal een financieel steuntje in de rug aan te vragen. 
Ben je enthousiast over jouw project of initiatief in het groen? Dan zul je waarschijnlijk ook anderen enthousiast maken of op ideeën brengen. Zo gaan steeds meer mensen kansen zien voor meer dieren als vogels en insecten in hun omgeving. Samen geven we planten en dieren meer ruimte!

Heb je met jouw buren, vereniging of andere groep een leuk idee voor meer biodiversiteit in jouw omgeving en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op via De Koppel of haal daar een Groene Loper Magazine op. Wil je nu al meedoen met de Groene Loper Vechtdal? Dat kan altijd en kost je niets. Dat geldt ook voor bedrijven en particulieren. Ook als je nog niet bent begonnen, ben je van harte welkom.

Samen groene stappen maken, laat het Vechtdal bloeien.

De Groene Loper Vechtdal wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg.