logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Soort van de maand

Wat staat er in maart centraal?
Lees verder >>> 


foto: Ron Goosselink

logo
Openingstijden
maandag gesloten
dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:00 uur
zaterdag en zondag 13:00 - 16:00 uur

Insectenhotel en egels

Op donderdag 10 november jl. is het insectenhotel in de Koppeltuinen weer grotendeels hersteld. Onderin het hotel komt ruimte voor de egel.

In 2014 won Hillie Waning-Vos een insectenhotel als aanmoedigingsprijs van Landschap Overijssel, omdat zij jongeren van het Vechtdal College en De Zeven Linden, beide scholen uit Dedemsvaart, hielp met hun maatschappelijke stage rondom o.a. het Kotermeer. 
Ruim een halfjaar geleden (in april) kwam dit forse insectenhotel in de Koppeltuinen te staan. Een mooie aanwinst! Helaas was het op een zwoele zomeravond doelwit van vandalen. Daardoor kon het maar deels ingericht worden.


Gelukkig zit het RIBW vlakbij De Koppel. Daar zijn veel handige mensen te vinden, die voor reparatieklussen met hout hun hand niet omdraaien. Gelukkig boden zij aan te helpen en op 10 november was het zover (zie foto). Voor het eind van de maand is het klaar om ‘gasten’ te ontvangen. Ook aan de egel wordt gedacht. Onderaan komt een plank met een opening voor egels.

Over egels gesproken: aldoor meer mensen laten blad in de tuin liggen en dat is fijn voor egels. Zij kunnen daar een plekje voor hun winterslaap in vinden en voor die tijd erin rondscharrelen om nog een insect te verschalken. Maar dan worden de bladeren plots op een hoop geharkt en in de kliko gegooid…….nee, doe dat niet! Zo kan er onverhoopt een egel in de groencontainer terecht komen en dat is niet de bedoeling. Dus heb je een tuin met bladeren; laat die nog even lekker liggen tot het voorjaar weer aanbreekt.

Voor vragen of tips, bel of mail De Koppel via 0523 273388 of info@dekoppel.com. De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. 

Bij De Koppel is het Startpunt duurzaam Hardenberg te vinden. Ook is De Koppel een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.